Renate Weber: Presa italiană răspunde la o solicitare politică

Europarlamentarul PNL, Renate Weber, este de-a dreptul indignată de modul cum presa italiană tratează subiectele ce au ca temă infracţiunile comise de români în Italia, dar şi de lipsa de reacţie “a fostului său şef”, preşedintele Traian Băsescu.


“Actuala stare de fapt din Italia era de aşteptat şi fusese oarecum anunţată şi de anterioarele acţiuni îndreptate împotriva străinilor, printre care cea de dinaintea integrării”, declară Weber.
Ea apreciază că principala cauză a valului de atacuri împotriva imigranţilor români din Italia o constituie criza economică, pe care oficialii de la Roma ştiu cum să o contracareze, deoarece nu au “o strategie clară de contracarare”.

“Atunci, într-o situaţie de genul acesta, cel mai uşor lucru este să găseşti niste vinovaţi. De exemplu, dacă românii, în această situaţie, continuă să îşi păstreze slujbele şi italienii nu, evident trebuie găsit ceva împotriva românilor pentru ca populaţia italiană să-i urască şi să vrea ca ei să plece acasă”.

Ea consideră că presa italiană prezintă preponderent infracţiunile românilor, care “săvârşesc cam 5% din numărul de infracşiuni care se comit în Peninsula, dar mediatizarea este probabil de 99,5%”. Aceasta, pentru că “presa italiană este o presă controlată în mare parte de Guvernul Silvio Berlusconi”.
“Presa italiană răspunde la o solicitare politică”,a mai spus Renate Weber.

 

 

Sursa: Antena3

What Next?

Related Articles