Reluarea negocierilor în dosarul nuclear iranian dintr-o nouă perspectivă

dosar nuclear iranian. foto rfi

dosar nuclear iranian. foto rfi

Reprezentanţi ai celor 6 puteri – Statele Unite, China, Rusia, Marea Britanie, Franța și Germania – se vor reuni la Bruxelles în prezenţa lui Catherine Ashton, Înaltul reprezentant pentru politica externă și de securitate al Uniunii Europene. Reuniunea va avea loc marțea viitoare şi va avea pe agenda discuţiilor modalitatea de continuare a negocierilor cu Iranul în problema dosarului nuclearAceastam în urma alegerii unui nou președinte iranian, apreciat ca fiind un moderat şi un pro-occidental.

Înalți oficiali aparţinând celor șase puteri – Statele Unite, China, Rusia, Marea Britanie, Franța și Germania – vor discuta despre evoluţia viitoare a negocierilor în cazul dosarului nuclear iranian.

“Suntem dornici să realizăm progrese concrete în cadrul discuțiilor (cu Iranul, n.r), a declarat purtătorul de cuvânt al lui Ashton, Michael Mann.

Această întalnire se dovedește a fi extrem de oportună, în contextul în care, tot astăzi, grupul de opoziţie iranian aflat în exil, Consiliul Naţional al Rezistenţei Iraniene , a afirmat că deţine informaţii despre o nouă instalaţie subterană secretă, aflată în faza de construcţie, şi care face parte din programul nuclear al Iranului.

 

Sursa: Reuters

 

Simion Bianca , InfoMondo

 

 

 

What Next?

Related Articles