Regele Mihai va reintra in posesia complexului Furnica-Peles din Sinaia

Regele Mihai va reintra în posesia Complexului “Furnica” din Sinaia, prin executare silită. Aceasta, după un proces în care Regia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) a solicitat compensarea unor cheltuieli ale statului.

Decizia de executare silită a fost emisă anul trecut de Judecătoria Ploieşti şi contestată fără succes de către RA-APPS.

Complexul Furnica, imobilul care face parte din Domeniul Peleş, are aproximativ 240 de încăperi, la care se adaugă ateliere, terase şi altele în suprafaţă totală de 3.982 metri pătraţi.

“Regele Mihai nu a intrat încă efectiv în posesie, pentru că RA-APPS a solicitat un răgaz de o lună pentru a-şi putea evacua bunurile din cadrul imobilelor care au fost retrocedate, iar Casa Regală a fost de acord cu acest termen”, a declarat, pentru MEDIAFAX Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale.

Executarea silită survine după ce, în 2006, Guvernul, prin RA-APPS, şi Casa Regală au convenit ca Regelui Mihai I să îi fie restituite proprietăţile care reprezentau Domeniul Peleş, administrate de Regia Protocolului de Stat, sub rezerva compensării valorii lucrărilor efectuate de stat ulterior preluării.

Decizia de restituire nu a fost însă pusă în aplicare în lipsa unui consens privind valoarea de compensare a cheltuielilor efectuate de stat, iar RA-APPS a continuat să administreze aceste imobile din cadrul complexului, mai puţin Castelul Peleş.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles