Regele Mihai al României a împlinit 89 de ani

Ultimul rege al României, Mihai I,  a împlinit pe 25 octombrie, 89 de ani. El s-a aflat pe tron timp de 13 ani, mai întâi, pe când avea numai şase ani, apoi între 19 şi 26 de ani, adică din 1940 până în 1947.
Majestatea Sa a sărbătorit evenimentul în familie, la reşedinţa din Aubonne, în Elveţia, urmând să revină în România cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

De ziua regelui Mihai, Fundaţia Principesa Margareta a României organizează, la Ateneul Român, a treia ediţie a concertului caritabil regal în beneficiul tinerilor artişti aflaţi în situaţii materiale dificile.

Mihai I, Rege al României, Principe al Romaniei, Principe de Hohenzollern (n. 25 octombrie 1921, Sinaia), cunoscut în perioada domniei tatălui său, Regele Carol al II-lea, ca Mihai, Mare Voievod de Alba-Iulia, a fost suveran al României între 20 iulie 1927 și 8 iunie 1930, precum şi între 6 septembrie 1940 şi 30 decembrie 1947. Este stră-strănepot al reginei Victoria a Marii Britanii şi văr de gradul trei al reginei Elisabeta a II-a. Mihai este una dintre ultimele figuri publice în viaţă din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

“La mulţi ani, sire!”

Sursa: Amos News

What Next?

Related Articles

One Response to "Regele Mihai al României a împlinit 89 de ani"

  1. Kyle says:

    Se prcctiaa. O ziarista de la Agerpres mi-a pus in gura vorbe pe care nu le-am rostit nicioadata, despre un anume personaj important din urbea noastra….le-am descoperit cu uimire pe net…le-au descoperit si altii….