Recuperarea datoriei Libiei faţă de România în atenţia Parlamentului European

Petru Luhan europarlamentar

Într-un comunicat transmis de biroul europarlamentarului român Petru Luhan se arată că datoria externă a Libiei faţă de România se află în atenţia Parlamentului European.

Pentru rezolvarea mai multor probleme legate de securitatea internaţională Parlamentul European a decis joi 15 septembrie trimiterea unei delegaţii în Libia, în perioada 2-4 noiembrie.

Delegaţia Parlamentului European doreşte, cu ocazia vizitei la Tripoli, şi discutarea datoriei externe a Libiei.

“Sperăm ca noul Guvern al Libiei să aibă o poziţie concretă şi pozitivă faţă de datoriile sale externe, astfel încât România să îşi recupereze creanţele în cât mai scurt timp. Ţinând cont de situaţia actuală din această ţară, ar fi indicat să se ia în calcul, de către creditori, o eşalonare a plăţilor“, a declarat europarlamentarul Petru Luhan, vice-coordonator al Sub-Comisiei pentru Securitate şi Apărare din cadrul Parlamentului European.

Statul român are de recuperat o datorie de peste 60 de milioane de dolari de la Libia, sumă ce provine din exporturi de arme şi din lucrări de construcţii realizate în Libia de către firme din România, în baza Acordurilor de colaborare semnate în anii 1974, 1979, 1981 şi 1984. Datoria externă a Libiei este de 3,3 miliarde dolari.

sursa: cabinetul europarlamentarului Petru Luhan

What Next?

Related Articles