Rectificarea bugetara si modificarea codului fiscal vor fi facute in vacanta parlamentara

Potrivit proiectului legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe, Guvernul intenţionează să facă prima rectificare bugetară din anul 2010 şi să modifice Codul Fiscal în vacanţa parlamentară, în perioada iulie-august.

În proiectul Legii de abilitare se arată că Guvernul doreşte să emită ordonanţe simple în domenii care nu fac obiectul legilor organice, printre care “rectificarea bugetului de stat pe anul 2010, aprobat prin Legea nr.11/2010″ şi “rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2010, aprobat prin Legea nr.12/2010″.

Alte domenii vizate de Guvern pentru a emite ordonanţe sunt modificarea şi completarea OG 92/2003 privind Codul de procedură fiscală, aprobat cu modificări şi completări prin Legea nr. 174/2004, precum şi modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003, privind Codul Fiscal.

Tot în domeniul finanţelor şi economiei, Executivul are în vedere în vacanţa parlamentară şi modificarea Ordonanţei de urgenţă a 23/2004 privind stabilirea unor măsuri de reorganizare a Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Bancare prin comasarea prin absorbţie cu Autoritatea pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului, aprobată cu completări prin Legea nr. 360/2004.

De asemenea, în acelaşi domeniu, este urmărită şi modificarea Ordonanţei de urgenţă 95/2002 privind industria de apărare.

În domeniul administraţiei, Guvernul intenţionează să adopte ordonanţă pentru modific area Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autorităţi şi instituţii publice, raţionalizarea cheltuielilor publice, susţinerea mediului de afaceri şi respectarea acordurilor-cadru cu Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.
În domeniul agriculturii, Guvernul urmăreşte instituirea unei scheme de ajutor de stat temporară privind asigurarea accesului la finanţare în agricultură.

Şi domeniul justiţiei este vizat de Guvern în vacanţa parlamentară, avându-se în vedere modificarea şi completarea Legii 123/2006 privind statutul personalului din serviciile de probaţiune.

Proiectul legii de abilitare a Guvernului pentru a emite ordonanţe în perioada vacanţei parlamentare urmează să fie înaintat Legislativului pentru dezbatere şi adoptare.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles