Raluca-Ioana van Staden – romanca care a revolutionat depistarea cancerului

Românii sunt nu numai inventivi, ci şi buni inventatori. Dovada stă în numeroasele medalii de aur obţinute la  Salonul Internaţional de Invenţii de la Geneva. Astfel, Raluca-Ioana van Staden, a câştigat, în cadrul Salonului, Trofeul de Aur al Organizaţiei Mondiale pentru Proprietate Intelectuală pentru “cea mai buna femeie inventator”. Ea a a inventat un dispozitiv revoluţionar care depistează cancerul în corpul uman în doar 6 minute.


Cercetătoarea, împreună cu soţul ei Jacobus Frederick van Staden, a inventat un dispozitiv, care, cu ajutorul unui senzor, poate determina în mai puţin de 6 minute şi înainte ca boala să fie declanşată în corp.
Referitor la invenţia sa Raluca-Ioana van Staden a declarat:

“Este vorba despre un nou tip de senzor care determină atât calitatea biomarkerului, ajutând doctorul la diagnosticarea tipului de cancer, cât şi cantitatea, ajutându-l să decidă ce medicament administrează şi în ce masură, pentru ca boala să nu evolueze.

Noi am făcut experimente deja pe diverse tipuri de cancer, ovarian, de sân, gastrointestinal şi de prostată, precum şi cu markeri generali de cancer. Noi facem o detecţie înainte ca boala să fie declanşată în corp. Rezultatele sunt fiabile şi spre deosebire de alţi senzori nu e nevoie de o calibrare prealabilă, asta pentru că principiul de funcţionare este unul mai deosebit”.

 

 

Sursa: interviu acordat Fundaţiei “Dinu Patriciu”

What Next?

Related Articles