Raed Arafat revine la Sănătate; protestele încetează?

Arafat si Băsescu. foto exclusivnews

Dupa amploarea luată de proteste, seară-de-seară, în ultimele 4 zile, cred că preşedintele s-a decis să facă o nouă mişcare, aşa, ca la şah. Prin urmare, l-a chemat la sfat pe cel care a fost scânteia ce a aprins mişcările de protest de prin toată ţara. Şi i-a propus să se întoarcă înapoi la minister, pe funcţia de pe care îşi dăduse demisia. Iar Raed Arafat a acceptat. Oare de ce?
Poate fiindcă, nefiind român “pur” – cum afirma un machedon “pur”, oierul Jiji – omul o fi fost supus unor presiuni. La un moment dat, Victor Ciutacu chiar avansa ideea că nu ar fi exclus să “i se facă dosar” lui Arafat cum că ar sprijini celulele teroriste (dată fiind naţionalitatea sa) şi că ar reprezenta un pericol la adresa securităţii naţionale. Oricum, era o idee…
Prin această mişcare, probabil, Băsescu speră să pună capăt demonstraţiilor de stradă. Dacă nu a reuşit prin retragerea legii sănătăţii, acum îşi încearcă norocul alfel.

Un lucru îi scapă însă lui Băsescu: acela că, deşi Raed Arafat a decis să se întoarcă, el Băsescu, rămâne acelaşi în ochii poporului. Un ins care, atunci când vrea el sau “vrea muşchii lui”, scuipă pe cine i se opune. În cazul de faţă, pe propriul popor.

Faptul că de atâtea zile nu iese “în faţă” cu nicio declaraţie, chiar nu mă miră. Ce sunt acolo, cîteva mii de oameni? Egal cu zero.La un moment dat chiar el spunea că, atunci când va ieşi pe stradă 1 milion de oameni, atunci se va stressa. Pînă atunci, e carismatic la el în palat şi face castinguri în rândul tinerilor absolvenţi de studii prin străinătăţuri.
Sunt convinsă că se vor găsi între susţinătorii lui, ai lui Băsescu zic, destui lingăi care să îl ridice în slăvi pentru felul în care el, şeful, “a gestionat criza” şi i-a pus cu botul de labe pe unii nevrotici sau viermi (după Baconschi sau Urban).
Că doar tot i-au făcut un forum de susţinere online, intitulat parcă prietenii lui băsescu…

Sorina Bruj

What Next?

Related Articles

One Response to "Raed Arafat revine la Sănătate; protestele încetează?"

  1. silviu says:

    auzi “i se facă dosar” pentru terorism , si extraterestrii sunt printre noi :)) ce idiot, si doar sa avansezi o astfel de idee

    domnul Arafat, daca a acceptat sa se intoarca a facut-o pentru ca vrea sa schimbe in mai bine sistemul medical romanesc, basescu sau altu, nu cred ca conteaza pentru el, din afara sistemul nu il poti schimba, trebuie sa fi acolo si sa te faci auzit, exact ce face acum domnul Arafat.
    Ii doresc mult succes si e bine ca este acolo.