Radu Mazăre in vizorul ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Radu Mazăre a fost “în incompatibilitate în perioada 23 aprilie – 6 noiembrie 2003″. Mai eaxct, în perioada respectivă, Mazăre deţinea, pe lângă funcţia de primar al municipiului Constanţa, şi p0e cea de administrator al unei firme.


Agenţia s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare de către Radu Mazăre, în calitate de primar al municipiului Constanța, a dispoziţiilor legale, referitoare la regimul juridic al incompatibilităţilor, informează ANI.

Întrucât, în urma verificării prealabile, au rezultat indicii temeinice referitoare la încălcarea de către Mazăre a prevederilor legale privind regimul incompatibilităţilor, a fost declanşată procedura de verificare a stării de incompatibilitate între funcţia de primar şi cea de administrator la societăţii comerciale.

“Procedura de înştiinţare a persoanei verificate, aşa cum este prevăzută de Legea nr. 144/2007, cu modificările şi completările ulterioare, a fost îndeplinită în baza adreselor din data de de 27.07.2009, respectiv, 28.07.2009″, informează ANI.

ANI specifică faptul că Mazăre “a avut posibilitatea de a pune capăt stării de incompatibilitate în care se afla, prin renunţarea în cel mult 60 de zile de la data intrării în vigoare a actului normativ menţionat anterior, însă acesta a renunţat la calitatea de administrator la SC Nisipuri SA abia în data de 06.11.2003″.

Radu Mazăre, a primit, în 9 iulie, o înştiinţare oficială de la ANI prin care i se aduce la cunoştinţă că Agenţia s-a sesizat din oficiu şi va declanşa procedura de verificare a averii sale.

Acesta a declarat că ştia de zece zile că ANI va demara această anchetă.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles