“Rabla” – program valabil până la sfârşitul lui ianuarie 2011

Valabilitatea tichetelor emise prin programul “Rabla” 2010 se prelungeşte până la sfârşitul lunii ianuarie, 2011. Anunţul a fost făcut de către Ministerul Mediului.

Tot din 2011 vor creşte taxele pentru prima înmatriculare, care vor fi plătite şi de proprietarii maşinilor cu norma de poluare Euro 5.

Iniţial, programul “Rabla” 2010 urma să se încheie la 23 noiembrie, dar au mai rămas pe piaţă peste 30.000 de tichete nevalorificate.

Programul se va prelungi însă o singură dată. Ministrul mediului, László Borbély, a mai anunţat, la o conferinţă de presă, că “anul viitor va exista posibilitatea folosirii a patru vouchere pentru cumpărarea unei maşini noi”.

Valoarea unui tichet va scădea însă de la 3800 la 3000 de lei.

La aceeaşi conferinţă de presă,  a vorbit şi despre taxa auto de primă înmatriculare. El a precizat că, de la 1 ianuarie, aceasta va fi plătită şi de cei care deţin autoturisme cu norme de poluare Euro 5, iar pentru celelalte maşini, şoferii vor scoate mai mulţi bani din buzunar.

Cel mai mult se va plăti la înmatricularea unei maşini non-Euro, de 3200 de centimetri cubi şi veche de 20 ani, aproximativ 30.000 de euro.

Singurii scutiţi de plata taxei de primă înmatricularevor fi cumpărătorii de maşini electrice sau hibride.

Sursa: RADOR

What Next?

Related Articles