R. Moldovova, Rusia şi UE

R. Moldova-Rusia-UE. foto roncea

R. Moldova-Rusia-UE. foto roncea

Vicepremierul rus, Dmitri Rogozin, efectuează o vizită oficială la Chişinău. În centrul discuţiilor se află o problemă spinoasă: decizia Republicii Moldova de a deveni membru asociat al Uniunii Europene (UE).


“Această decizie va conduce la revizuirea acordurilor cu Rusia şi va complica soluţionarea conflictului din Transnistria”, a declarat vicepremierul Dmitri Rogozin pentru postul Rosia-24, preluat de Itar-Tass şi MEDIAFAX.

Chişinăul se pregăteşte pentru Summitul de la Vilnius, unde este aşteptată adoptarea deciziei de asociere a Republici Moldova şi Ucrainei la UE.

“Dacă R. Moldova va adopta această decizie, este necesar să ia în considerare faptul că aceasta nu înseamnă aderarea la UE”, a subliniat Rogozin.

“Este vorba despre o etapă preliminară, un fel de anticameră unde pot fi ţinuţi destul de mult timp, iar în acelaşi timp (…) îşi vor întrerupe relaţiile cu Federaţia Rusă”, a continuat Rogozin.

“Multe dintre relaţiile existente în prezent vor fi revizuite, în mod inevitabil”, a avertizat vicepremierul rus.

Adoptarea unei decizii pro-europene va avea “consecinţe semnificative în soluţionarea conflictului transnistrean”, a continuat Rogozin.
“(…) în cazul în care un nou Guvern, pro-european, crede că poate lua o decizie fără să privească în urmă, fără să consulte oamenii, în special pe cei din Transnistria, se înseală; întreruperea unor relaţii istorice cu vecinul de la est va afecta întreaga piaţă a produselor şi forţei de muncă moldovene, a mai spus Rogozin, potrivit aceleiaşi surse.

Sursa: Intar-Tass, MEDIAFAX

 

What Next?

Related Articles

One Response to "R. Moldovova, Rusia şi UE"

  1. Cip says:

    No pagadi zaietz, da de cand se invecineaza Moldova cu Rusia?