R. Moldova – din nou alegeri?

Dacă Parlamentul moldovenesc nu reuşeşte să aleagă noul preşedinte al Republicii Moldova există riscul alegerilor anticipate. Anunţul a fost făcut de primul ministru moldovean, Vlad Filat, în şedinţa Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.


Potrivit lui Filat, “eventualele noi alegeri legislative ar trebui să aibă loc în cazul în care coaliţia, formată din patru partide, câştigătoare a alegerilor din iunie nu va reuşi să reunească cele opt voturi care îi mai sunt necesare pentru alegerea viitorului preşedinte al Republicii”.

Coaliţia actuală dispune de 53 de voturi în Parlament, dar are nevoie de 61 pentru alegerea succesorului lui Voronin, fostul preşedinte care a renunţat la putere la 10 septembrie.

“Conform constituţiei noastre, aceste alegeri nu ar putea avea loc în 2009, deoarece am organizat deja de două ori alegeri legislative în acest an”, a arătat Vlad Filat, făcând referire la alegerile din 5 aprilie şi 29 iulie 2009.

În timpul dezbaterilor, deputaţii care au intervenit, cei mai mulţi români, l-au asigurat pe primul ministru de susţinerea lor pentru punerea în practică a unui program de reforme în administraţia publică, justiţie, poliţie şi îmbunătăţirea situaţiei drepturilor omului.

 

 

Sursa: Amos News

What Next?

Related Articles