R. Moldova – alegeri prezidenţiale pe 16 martie

foto R. Moldova. foto voceabasarabiei

În sfârşit, Parlamentul Republicii Moldova a decis ca alegerile prezidenţiale să se desafăşoare pe 16 martie.
Propunerea de a organiza scrutinul prezidenţial pe data de 16 martie a venit din partea preşedintelui Legislativului, Marian Lupu, potrivit lui Moldova Press. După mai multe luări de cuvînt deputaţii au votat unanim proiectul.

Dumitru Diacov, liderul fracţiunii PD, a menţionat că “această decizie este una istorică la care s-a ajuns cu greu”. “Parlamentul este o oglindă a societăţii în care lucrurile încă nu merg perfect, iar societatea încă nu este la un nivel înalt de democraţie”, a spus Diacov.

Coaliţia de guvernare de la Chişinău, Alianţa pentru Integrare Europeană, şi-a asumat intenţia de a identifica un candidat independent la funcţia de şef al statului. Numele candidatului independent nu a fost făcut public încă.

În acelaşi timp, opoziţia comunistă a lăsat să se înţeleagă că nu va recunoaşte legitimitatea alegerii preşedintelui, deoarece acest parlament ar activa ilegal.

Preşedintele Republicii Moldova este ales de parlament cu votul a 61 de deputaţi.

Sursa: Moldova Press, AGEPRESS

What Next?

Related Articles

One Response to "R. Moldova – alegeri prezidenţiale pe 16 martie"

  1. Alex Tabacaru says:

    In mod sigur si nu-mi fac nici o iluzie in aceasta privinta seful statului va fi ales pe 16 martie. Acum ca situatia geopolitica regionala este echilibrata de alegerea presedintelui Federatiei Ruse si la noi urmeaza sa se lumineze mediul aministrativ natoinal.