R. Moldova – alegeri locale

Duminică, 5 iunie, în Republica Moldova au loc alegeri locale. În urma acestora, vor fi desemnaţi 4.300 de primari şi 120.000 de consilieri locali, informează Info-Prim Neo, preluat de MEDIAFAX.

Aproximativ 2,6 milioane de alegători sunt aşteptaţi la urne în întreaga ţară. 660.000 sunt înscrişi numai pe listele electorale de la Chişinău. Aici au fost deschise 300 de secţii de vot.

Pentru alegerile locale au fost tipărite peste 7,4 milioane de buletine de vot, dintre care 5,7 milioane în limba română şi peste 1,7 milioane în limba rusă.

Centrul de investigaţii sociologice CBS-AXA, Institutul pentru Politici Publice şi Institutul European de Studii Politice din Moldova urmează să prezinte un exit-poll, realizat la comanda Publika TV. Pentru realizarea sondajului au fost acreditaţi 190 de operatori, iar rezultatele vor fi anunţate imediat după închiderea centrelor de vot.

În cursa pentru funcţia de primar al Chişinăului sunt înscrişi 13 candidaţi. Pe buletinul de vot sunt înscrise 14 nume, însă în dreptul lui Valentin Crîlov este aplicată ştampila “Retras”.

Miza cea mai importantă a scrutinului o reprezintă postul de primar al Chişinăului şi componenţa Consiliului Municipal al capitalei Republicii Moldova.

Favoriţi pentru postul de primar al Chişinăului sunt actualul deţinător al funcţiei, Dorin Chirtoacă (partidul Liberal), şi candidatul Partidului Comuniştilor, Igor Dodon.

Candidatul Partidului Liberal Democrat pentru postul de primar al Chişinăului este Victor Bodiu, iar cel al Partidului Democrat (PDM), Valentina Buliga, actualul ministru al Muncii.

Sursa:Info-Prim NeoMEDIAFAX

What Next?

Related Articles