Putin isi doreste relatii normale cu Georgia, dar … fara Saakasvili

În cursul unei întâlniri desfăşurate la Moscova cu fostul preşedinte al parlamentului georgian, Nino Burdjanadze, premierul rus Vladimir Putin a afirmat “Sper că, sprijinindu-ne pe oamenii care vor să aibă relaţii normale cu Rusia, putem restabili nivelul relaţiilor de dinainte de criză şi să le dezvoltăm”.

Putin a salutat de asemenea deschiderea, luni, a frontierei terestre între cele două ţări, considerând că este vorba de “un act simbolic”.

“Relaţiile normale cu Rusia sunt în interesul poporului nostru”, a subliniat Burdjanadze.

Nino Burdjanadze este al doilea reprezentant al opoziţiei georgiene care vizitează Rusia după război, după fostul premier Zurab Nogaideli.

Liderii ruşi au lăsat de înţeles că nu vor să aibă de-a face cu preşedintele actual georgian Mihail Saakaşvili. Preşedintele Dmitri Medvedev a declarat în februarie că Saakaşvili este “persona non grata” pentru Rusia.

Rusia şi Georgia s-au confruntat în august 2008 într-un război fulger pentru controlul provinciei separatiste georgiene Osetia de Sud. Moscova a recunoscut ulterior independenţa acestei provincii, precum şi a Abhaziei, o altă regiune separatistă din Georgia.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles