Putin încearcă să justifice anexarea Crimeei de către Rusia

Vladimir Putin. foto mediafaxDupă ce calci omul în picioare, cauţi scuze! Ori, cam aşa s-ar putea interpreta gestul lui Vladimir Putin. Sau mai exact, în cazul de faţă, Putin a încercat să justifice  anexarea Crimeei de către Rusia.
Într-un interviu dat pe postul public de televiziune Rossia 24, Putin a declarat că “Moscova nu putea permite ca această peninsulă să intre în componenţa NATO”, titrează MEDIAFAX.

“Vreau să fie clar. Menţineam un dialog cu partenerii noştri – cu europenii şi americanii – folosind doar instrumente diplomatice şi paşnice. Însă la încercările noastre de a continua acest dialog, ei ne-au răspuns prin susţinerea unei lovituri de stat anti-constituţionale în Ucraina. Nu aveam nicio garanţie că Ucraina nu va deveni mâine parte a NATO”, a mai declarat Putin într-un interviu acordat postului de radio Europe 1 şi postului de televiziune TF1.

“Scuzaţi-mă, dar noi nu puteam proceda altfel în aceste condiţii, când un teritoriu cu o populaţie preponderent de origine rusă risca să ajungă într-o alianţă militară internaţională, deşi locuitorii Crimeei voiau să fie în componenţa Rusiei”, a adăugat el.

What Next?

Related Articles