Putin efectuează o vizită oficială în Turcia

Preşedintele rus Vladimir Putin efectuează o vizită crucială în Turcia. Putin se va întâlni cu premierul turc Recep Tayyip Erdogan.
Vizita, care a fost amânată după ce fusese prevăzută iniţial în octombrie, intervine într-un context tensionat între cele două ţări în legătură cu Siria.
Vizita în Turcia este  prima pe care Putin o efectuează după cea în Tadjikistan, la 5 octombrie.

Situaţia din Siria urmează să fie subiectul principal pe agenda întâlnirilor.

“Discuaţiile vor viza o serie de probleme internaţionale şi regionale urgente, inclusiv reconcelierea în Orientul Mijlociu, situaţia din Fâşia Gaza, criza din Siria, dar şi cooperarea” în cadrul organizaţiilor internaţionale, a declarat consilierul lui Putin pentru probleme de Afaceri Externe, Iuri Uşakov, citat de MEDIAFAX.

Tensiunile dintre Rusia şi Turcia s-au amplificat după interceptarea la 11 octombrie de către forţele aeriene turce a unui avion de pasageri sirian care efectua o cursă Moscova-Damasc, suspectat de Ankara că transporta echipament militar şi armament destinat Ministerului sirian al Apărării.

Rusia a anunţat că avionul transporta echipamente radar, care nu sunt interzise prin convenţii internaţionale.

Ankara se află alături de cauza rebelilor sirieni, în timp ce Moscova este unul dintre ultimii susţinători ai preşedintelui Bashar al-Assad şi blochează în mod sistematic orice proiect de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care condamnă regimul acestuia.

Sursa:MEDIAFAX

 

What Next?

Related Articles