Puterea si-a impus oamenii la Curtea Constitutionala

În urma unor şedinţe maraton la Parlament: Iulia Moţoc şi Ştefan Minea, propunerile PDL, au fost desemnaţi judecători ai Curţii Constituţionale.

PDL a reuşit să câştige bătălia la Senat şi să-şi impună candidatul pe postul de judecător la CCR – Iulia Antoanella Moţoc Cu 71 de voturi Moţoc este noul judecător la CCR propus de Senat în timp ce candidatul PNL Teodor Meleşcanu a pierdut bătălia obţinând doar 56 de voturi.

PDL a câştigat bătălia şi la Camera Deputaţilor acolo unde candidatul lor, Ştefan Minea, a fost  desemnat la limită (168 de voturi pentru şi unul împotrivă) ca judecător la Curtea Constituţională. Candidatul Opoziţiei, Valer Dorneanu, nu a obţinut decât un singur vot pentru şi 168 de voturi împotriva. S-au înregistrat şi două abţineri. Reprezentanţii PNL au părasit sala şi nu au participat la vot.

Circul din Parlament s-a transformat într-un război al nervilor şedinţa prelungindu-se până după miezul nopţii, rezultatele fiind anunţate la ora 02.00. PDL a avut ordin să obţină cu orice preţ validarea candidatului lor la CCR înaintea votului pe moţiunea de cenzură pentru că astfel slăbeşte şansele Opoziţiei de a obţine câştig de cauză prin contestarea la CCR a legilor asumate de Guvernul Boc.

Prin validarea lui Minea, PDL obţine controlul CCR iar măsurile de austeritate ar putea fi puse în aplicare mai repede.

sursa: HotNews

What Next?

Related Articles