Puterea de la Damasc continuă să înăbuşe în sânge protestele din Siria

Siria

La Deraa, în sudul Siriei, forţele de securitate siriene au deschis focul vineri 10 iunie, asupra a mii de protestatari care manifestau.

Cel puţin două persoane au fost ucise.

“Gloanţele au fost trase asupra manifestanţilor de la bordul unei maşini miltare la Bosra al-Harir”, în regiunea Deraa, unde la 15 martie s-a declanşat o mişcare de protest fără precedent împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, a declarat un reprezentant al Observatorului sirian pentru drepturile omului.

Potrivit televiziunii publice siriene, “bărbaţi înarmaţi” au deschis focul asupra membrilor forţelor de ordine, omorând un membru al forţelor de ordine şi un civil. Mai multe persoane rănite prin împuşcare au fost transportate de tineri protestatari la un spital mobil din zonă.

În regiunea kurdă, peste 8.000 de manifestanţi kurzi au ieşit în stradă.

La Qamichli (700 kilometri nord-est de Damasc) după rugăciunea musulmană tradiţională de vineri, s-au strâns circa 3.000 de persoane, cerând dreptul la libertate şi protejarea oraşelor asediate de armată.

La Amouda 4.000 de oameni au sfidat forţele de ordine siriene.

La Eas al-Ain, peste 1.000 de persoane au scandat sloganuri antiguvernamentale şi de sprijin pentru oraşul Jisr al-Shughour, devenit duminica trecută teatru al unor violenţe sângeroase, între forţe loiale preşedintelui Bashar al-Assad şi protestatari.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles