PSD şi PNL – sesizează Curtea Constituţională pentru Legea educaţiei

Deputaţii PSD şi PNL au sesizat Curtea Constituţională pentru Legea educaţiei, lege pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea în faţa Parlamentului.
Liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a declarat, că “opoziţia a depus la Secretariatul Camerei sesizarea către Curtea Constituţională, pentru a respecta şi termenele stabilite de plenul reunit după angajarea răspunderii Guvernului”.

În sesizare, deputaţii PSD şi PNL invocă încălcarea dispoziţiilor articolului 1, alineatele 4 şi 5 din Constituţie, coroborate cu dispoziţiile articolului 61, alineat 1, şi ale articolului 114 din acelaşi act fundamental.

Semnatarii consideră că “Legea educaţiei este viciată de neconstituţionalitate în ansamblu, adoptarea acesteia fiind realizată cu încălcarea normelor constituţionale referitoare la procedura de legiferare prin asumarea răspunderii de către Guvern”.

PNL şi PSD afirmă că prin angarea răspunderii Guvernului a fost ocolită procedura de legiferare consacrată de Constituţie, în condiţiţiile în care un proiect similar se află în dezbatere la Senat.

Semnatarii invocă şi faptul că Legea pentru care Guvernul şi-a angajat răspunderea se va aplica din următorul an şcolar, condiţia urgenţei adoptării invocată prin procedura de angajare nesubzistând.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles