PSA Peugeot Citroen prospecteaza piata romaneasca in vederea construirii unei fabrici de motoare

O delegatie a constructorului auto francez PSA Peugeot Citroen a fost in Romania pentru a cauta un amplasament pentru o viitoare fabrica de motoare.

Decizia de construire a uzinei urmeaza să fie luată după cercetarea oportunităţii unei astfel de investiţii şi în Polonia, Turcia şi Ucraina.

“Echipa noastră de experţi a pornit căutările privind amplasamentul uzinei de motoare acum câteva luni. În România au fost deja, însă o decizie privind ţara aleasă va fi luată după ce vor fi analizate şi celelalte state vizate”, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al grupului PSA Peugeot Citroen, Laurent Cicolella.

El a adăugat că principalele aspecte pe care PSA le urmăreşte ţin de costuri, infrastructură, logistică şi poziţie geografică.

“Este prematur de spus ce ţară vom alege, pentru că luăm în considerare factori precum costurile cu forţa de muncă calificată, infrastructura, dezvoltarea logistică şi distanţa dintre viitoarea fabrică şi pieţele de livrare pentru motoarele produse acolo. Fiecare stat are avantajele lui şi e clar că acestea patru sunt cele mai viabile. Vom vedea care dintre ele va fi”, a spus oficialul PSA.

Compania a anunţat, joi, că va investi 600 de milioane de euro în construcţia a două noi fabrici de motoare, una în Franţa, iar cea de-a doua în Europa de Est. Directorul general al grupului, Christian Streiff, a declarat reporterilor, la Paris, că statele evaluate sunt Polonia, România, Ucraina şi Turcia.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Recent Articles