Protestele de la Finanţe continuă

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat, joi dimineaţă, că “în cazul angajaţilor care sunt în grevă va fi aplicată legea”, iar cei care îşi desfăşoară activităţile în mod legal nu vor fi sancţionaţi.
Ministrul a mai spus că va purta discuţii cu protestatarii de la Finanţe şi că, în urma acestora, va lua “măsurile cele mai bune”.

“O să discutăm cu întregul personal şi luăm măsurile cele mai bune. Vreau să asigur un sistem de salarizare echitabil. O să-i convingem pe oameni că facem lucrurile să meargă bine, adică să fie salarizaţi în condiţii de normalitate. Sistemul de salarizare trebuie să fie echitabil, iar stimulentele să se acorde pe criterii de eficienţă”, a spus Ialomiţianu, întărind declaraţia premierului de miercuri seara, de la postul public de televiziune, unde anunţa că stimulentele vor fi acordate în conformitate cu performanţa şi numai în momentul în care evaziunea fiscală va fi diminuată.

Întrebat, însă, dacă angajaţii vor fi plătiţi pe perioada protestelor, şeful de la Finanţe a spus: “Se aplică legea. Cei care sunt în grevă şi nu sunt la serviciu, iar ceilalţi sunt la serviciu… Nu cred că este un sistem echitabil. Nu-i sancţionez atâta timp cât îşi desfăşoară activitatea în mod legal.”

“O să negociem în limita legii. Vor avea salarii echitabile pentru că vom modifica Legea salarizării. Sporurile vor fi incluse în salarii. Legea este la votul final şi aşteaptă votul”, a spus Ialomiţianu, făcând, totodată, un apel către partidele parlamentare de a se prezenta la votul final.

Sursa: Realitatea

What Next?

Related Articles