Proteste in continuare

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea, a declarat că “protestele faţă de Legea unică a salarizării vor înceta numai în condiţiile unei renegocieri reale a grilei de salarizare, şi nu ale unui monolog al guvernului pe acest subiect”.


“Ne dorim cu toţii pacea socială şi suntem la dispuşi să încetăm la proteste, însă nu mai putem accepta monologul de până acum al Executivului cu privire la Legea unică a salarizării. Acest act normativ s-a dat fără o negociere reală şi fără respectarea unor principii asumate inclusiv de către guvernanţi. Practic, pentru cei din învăţământ, grila este mai aplatizată decât în prezent, un singur exemplu fiind acela că există categorii de profesori care, după 20 de ani vechime, vor câştiga doar un milion de lei în plus. Am recepţionat invitaţia guvernului de a lucra la refacerea grilei de salarizare, putem lucra la asta zi şi noapte. Fără o nouă grilă, însă, nu vom renunţa la proteste”, a spus Cornea.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat că “sindicaliştii vor lua în considerare încetarea protestelor numai dacă Executivul va da semnale clare cu privire la rezolvarea revendicărilor legate de grila de salarizare şi de disponibilizări”.

“Până când guvernanţii nu vor începe concret să rezolve problemele, nu vom opri protestele”, a spus Petcu.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles