Proteste cu sute de mii de participanţi în Siria

Siria

Cu toate că trupele regimului dictatorului sirian Bashar al-Assad au înăbuşit în sânge protestele anti-prezidenţiale, sute de mii de protestatari au luat cu asalt, vineri 01 iulie, oraşele din Siria, în cadrul unuia din cele mai ample proteste împotriva regimului.

Cel puţin şase oameni şi-au pierdut viaţa în timpul mai multor confruntări, au informat activiştii sirieni, citaţi de AP.

manifestanţi au ieşit în stradă după rugăciunile de la miezul zilei, în mai multe locuri de pe cuprinsul ţării, inclusiv în capitala Damasc.

Una dintre cele mai mari acţiuni de protest a avut loc în oraşul din centrul ţării Hama, unde circa 200.000 de oameni au ieşit în stradă, a precizat Omar Idilbi, un purtător de cuvânt al comitetelor locale de coordonare, care supraveghează protestele care au loc în Siria.

Idilbi a mai spus că forţele de securitate au ucis cel puţin trei oameni într-un alt oraş din centrul ţării, Homs, după ce au deschis focul împotriva manifestanţilor.

Peste 10.000 de sirieni se află deja în tabere de refugiaţi din Turcia, dorind să scape în acest mod de valul de violenţă care le-a cuprins ţara.

Organizaţiile siriene pentru drepturile omului au anunţat că peste 1400 de oameni au fost ucişi de la declanşarea  protestelor.

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles