Proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei a fost adoptat de Guvern

Actuala putere a hotărât ca rezizuirea Constituţie să fie făcută de Guvern în colaborare cu Peşedinţia, aceasta în contradicţie cu faptul că Parlamentul este exponentul democraţiei, el fiind reflectarea vorinţei suverane a POPORULUI şi nu în ultimul rând instituţia care reprezintă puterea legislativă.

În acest sens, Guvernul a adoptat în şedinţa de miercuri proiectul de lege privind revizuirea Constituţiei.

Principalele prevederi din proiectul guvernamental de modificare a Constituţiei:

- trecerea la Parlamentul unicameral;

- limitarea numărului de parlamentari la 300;

- redenumirea camerei Deputaţilor în Camera Reprezentanţilor;

- proiectele şi iniţiativele legislative vor fi dezbătute şi votate de două ori de către unicul for al Parlamentului, la termen de 30 de zile (adică aceiaşi oameni votează de două ori acelaşi lucru?! n.r.)

Primul Ministru, Emil Boc, a arătat că proiectul a fost iniţiat de Guvern în colaborare cu Preşedinţia, textul urmând să fie transmis şefului statului, care, la rândul său, îl va trimite Parlamentului pentru dezbatere şi adoptare.

“Guvernul a uzat de prevederile constituţionale, pentru a iniţia proiectul de revizuire a Constituţiei, pentru a-l înainta preşedintelui, cel care are dreptul de a-l trimite Parlamentului spre dezbatere şi adoptare. Proiectul legii de revizuire a Constituţiei este produsul consultării dintre Guvern şi preşedinte, la nivel guvernamental şi în cadrul coaliţiei care susţine Guvernul, iar de aproape o lună ne consultăm cu instituţia prezidenţială cu privire la textul care urmează a fi supus aprobării Parlamentului”, a explicat premierul.

 

În cursul zilei de ieri 20 aprilie, Parlamentul a numit comisia de revizuire a Constituţiei. Cine şi pentru cine modifică Constituţia României?

sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles