Proiectele cu fonduri europene, care au restante cuprinse intre 6 si 9 luni, vor fi reziliate

Firmele care au restanţe cuprinse între 6 şi 9 luni, în graficul de implementare a proiectelor europene, riscă să le fie reziliate contractele. Declaraţia a fost făcută de premierul Emil Boc, pe 24 iulie, după reuniunea grupului ministerial pentru absorbţia fondurilor europene din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

“Am luat decizia ca firmele care au restanţe în graficul de implementare a proiectului, de şase – nouă luni de zile, după ce iniţial au semnat acest grafic, să le reziliem contractele. Nu putem să ne permitem să pierdem bani europeni pentru că unele firme, din cauza mecanismelor proprii de lucru, nu sunt interesate de absorbţia banilor europeni.

“Punem la dispoziţie rambursarea rapidă, punem la dispoziţie două instrumente de co-finanţare pentru partea lor. Dacă nici în acele condiţii nu respectă graficul, atunci vom fi obligaţi să reziliem contractele”, a explicat Boc.

Emil Boc a precizat că doreşte o comunicare mai intensă cu firmele pentru a le face cunoscute două instrumente extrem de eficiente pentru o mai bună absorbţie a banilor europeni – hotărârea de Guvern prin care se permite firmelor să gajeze cu bunul din proiectul european împrumutul şi instrumentul garanţiilor de stat, pus la dispoziţie prin intermediul fondului de garantare şi prin care pot primi de la bancă partea lor de co-finanţare.

Sursa:  AGERPRES

 

What Next?

Related Articles