Proiect de lege pentru modificarea cartii de identitate

Ministerul Internelor a depus vineri la Guvern un proiect de lege pentru modificarea cartii de identitate.


Printre propunerile din noul proiect de lege al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative se găseşte şi aceea ca pe noua carte de identitate să nu mai figureze numele părinţilor, menţiune care nu este făcută nici în actele de identitate din statele Uniunii Europene. În schimb, a fost introdusă o nouă rubrică: cea care arată cetăţenia persoanei.

De asemenea rămân rubricile referitoare la datele de identitate ale titularului. Actul va fi tip cartelă şi va avea aceleaşi dimensiuni ca cel care se eliberează în prezent. Fotografia va fi color şi va fi executată cu mijloace informatice direct pe suportul cărţii de identitate. În act se vor mai găsi, ca şi până acum, stema ţării, drapelul României şi sigla “evp”, a „evidenţei persoanelor”.

MIRA a mai propus mărirea termenului de depunere a cererii pentru schimbarea cărţii de identitate de la 15 la 30 de zile. De asemenea reprezentanţii ministerului vor ca pe noua carte de identitate să fie trecute şi localităţile în care posesorul are interdicţie.

sursa: Antena 3.ro

What Next?

Related Articles