Problema siriană și cea a terorismului internațional pe agenda discuțiilor Macron – Trump

Donald Trump și Emmanuel Macron foto Reuters

Donald Trump și Emmanuel Macron foto Reuters

Președintele american, Donald Trump, va aborda în cadrul întâlnirii de la Paris cu președintele francez, Emmanuel Macron, modul de cooperare în rezolvarea problemelor din  Siria și măsuri de contracarare a terorismului.

Oficialii americani și francezi au declarat că vizita lui Trump la Paris le va permite liderilor să se concentreze asupra problemelor care prezintă interese comune pentru amândoi, inclusiv soluționarea conflictului din Siria și combaterea terorismului mondial.

Macron l-a invitat pe Trump în Franța pentru a sărbători ziua de 14 Iulie, ziua  națională a Franței, și pentru a comemora 100 de ani de când trupele americane au intrat în Primul război mondial.

Trump a criticat în mod repetat aliații europeni din NATO pentru că nu și-au asumat angajamentele privind cheltuielile militare. Deși Franța nu și-a îndeplinit obiectivul stabilit de către NATO prin care aceasta ar fi trebuit să cheltuiască 2% din PIB pentru dezvoltare militară, Trump este mulțumit că aceasta se apropie foarte mult de îndeplinirea acestui prag minimal.

Trump va sosi la Paris joi dimineață. El va participa la o ceremonie de întâmpinare la Les Invalides, unde va vizita un muzeu de război francez și mormântul lui Napoleon. Apoi Trump și Macron vor organiza o întâlnire bilaterală urmată de o conferință de presă, a declart Casa Albă.

 

Zinca Răzvan-Petru, InfoMondo

Sursa: Reuters

What Next?

Related Articles