Gestionare proasta a fondurilor UE pentru agricultura – sanse minime pentru Dacian Ciolos

Procentul ridicat de erori înregistrate de România în administrarea fondurilor UE pentru agricultură ar diminua considerabil şansele unui comisar român responsabil cu acest portofoliu, la audierile pe care acesta le va avea în Parlamentul European. Afirmaţia aparţine eurodeputatei Ingeborg Graessle.


“Vreau doar să subliniez faptul că poate nu este înţelept pentru o ţară care are cea mai mare rată de erori în administrarea fondurilor agricole să solicite portofoliul agriculturii”, a spus Graessle, membră a comisiei de control bugetar din Parlamentul European.

Eurodeputata germană a menţionat acest lucru şi în timpul dezbaterilor pe tema raportului Curţii Europene de Conturi referitor la bugetul UE pe anul 2008, unde România apare, împreună cu Bulgaria şi Marea Britanie, ca având cele mai multe erori şi deficienţe în administrarea fondurilor agricole.

“Rezultatele inspecţiilor naţionale privind cererile de plată în cazul cărora controalele la faţa locului au detectat erori sunt după cum urmează: Bulgaria – 6,20%, România – 12, 57%”, se arată în raport.

Propunerea oficială a României pentru postul de comisar european este Dacian Cioloş, fost ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu.

Şansele lui, în ciuda unei susţineri iniţiale din partea Franţei, sunt văzute cu scepticism la Bruxelles, mai ales din perspectiva audierilor în Parlamentul European, unde comisiile de resort au puterea de a respinge candidaţii dacă aceştia prezintă probleme.

 

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles