Prinţul Charles şi Elena “de la România”

Printul Charles si Elena Udrea. foto blogudrea

Azi nu vreau să fiu cârcotaşă. Prin urmare, nu voi comenta critic şi nu voi face nicio speculaţie referitoare la întâlnirea Prinţului Charles cu Elena Udrea. Vizita Elenei Udrea la reşedinţa din Londra a Prinţului, a avut loc, se pare, la invitaţia acestuia. Despre caracterul vizitei nu se ştiu prea multe. Probabil, invitaţia o fi fost lansată în momentul difuzării, într-un cerc restrîns, a documentarului realizat în Transilvania de postul de televiziune britanic,Travel Channel. Oricum, despre vizita ministeresei am aflat intrând pe blogul ei personal.
Iar pe site-ul Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale nu este niciun comunicat privind vreo vizită oficială a ministeresei Udrea în Marea Britanie, la invitaţia Prinţului Charles.

Revenind. Aşadar, voi încerca să văd părţile bune ale acestei întâlniri: promovarea turismului românesc.
Că Prinţul este de-a dreptul îndrăgostit de Transilvania, de piesajele acestei regiuni din România, de obiceiurile, legendele şi tradiţiile păstrate, este un fapt binecunoscut.

Concretizarea acestei admiraţii este tocmai documentarul de 60 de minute, realizat şi difuzat în luna octombrie a acestui an.Documentarul prezintă Transilvania ca fiind “un loc al mitului şi legendei, unde “urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii”.

Totodată, nu este prima dată când prinţul Charles îşi declară pasiunea pentru ţara noastră.
“Transilvania este un loc de o frumuseţe extraordinară, bogată în cultură”, declara prinţul într-un alt interviu, anul acesta. El este de părere că “dacă aceste locuri ar dispărea ar reprezenta o mare pierdere pentru întreaga umanitate”.

Prin manifestarea publică a acestei admiraţii, prin investiţiile făcute de Prinţ în Transilvania, în restaurarea unor case tradiţionale din Ardeal, Charles poate fi considerat – de ce nu – un promotor al turismului românesc.

Notă:
Mihai Hurezeanu, într-un amplu şi documentat articol din “Ziua de cluj”, intitulat “Charles de România” avansa un scenariu: reinstaurarea monarhiei şi, de ce nu, venirea la “cârma” României a prinţului Marii Britanii, Charles.

Că în timp, se va concretiza acest lucru, vom trăi şi vom vedea. Că Elena Udrea ar putea deveni “fan monarhie”, este prea puţin probabil. Mai ales că şeful de la Cotroceni, şi-a manifestat făţiş, ori de câte ori a avut ocazia, dispreţul faţă de Casa Regală a României şi faţă de regele Mihai. În condţiile în care, Casa Regală a României se înrudeşte cu Casa Regală britanică, dispreţul ar fi cam tot pe-acolo…  

Sorina Bruj

 

 

Surse: Blog Elena UdreaZiua de Cluj

What Next?

Recent Articles

One Response to "Prinţul Charles şi Elena “de la România”"

 1. constantin says:

  Cateva comentarii:
  1. Daca Casa Regala Romana chiar ar fi vrut si s-ar fi comportat ca si seful doamnei Udrea (ma refer la Traian Basescu) ar fi avut toate canalele disponibile ca sa blocheze aceasta intalnire. Dar lucrurile, se pare, s-au intamplat exact invers.
  De unde se deduce ca Familia Regala Romana nu face gesturi de fronda precum le face idolul doamnei ministru !
  2. Stie doamna Udrea ca Printul Charles este var cu Regele MIhai si ca prin atitudinea sa Basescu l-a jignit inclusiv pe Charles? De ce o fi primit-o totusi Mostenitorul Tronului Britanic? Nu cumva ca sa demonstreze superioritatea Monarhiei asupra Republicii Basesciene?
  E o vorba in Romania: prostul nu e prost destul pana nu e si fudul(a) !