Printesa Diana a fost asasinata?

Potrivit unor dezvăluiri făcute de avocatul Michael Mansfield, cel care l-a reprezentat pe  tatăl lui Dodi al-Fayed, Mohamed al-Fayed, în cadrul investigaţiei asupra morţii cuplului prinţesa Diana – Dodi al-Fayed,se pare că prinţesa Diana a fost asasinată.
În cotidianul britanic Daily Express în ediţia electronică, se arată că Prinţesa Diana a fost asasinată în 1997 pentru că plănuia să facă dezvăluiri cu privire la rolul Marii Britanii în  comerţul cu arme.

 

“Toată lumea îşi aminteşte că a făcut campanie împotriva minelor antipersonal. Eu cred că plănuia diverse vizite. Fusese în Angola şi urma să meargă în Cambodgia. Un număr mare de mine antipersonal au fost fabricate de britanici.

Ea susţinea că avea un jurnal exploziv, prin care urma să expună persoanele cele mai implicate în piaţa britanică de armament”, a declarat avocatul, citat de Daily Express.

Prinţesa de Wales a produs nemulţumiri unor miniştri în momentul când a făcut apel la o interzicere la nivel internaţional a minelor antipersonal, înaintea morţii sale, în 1997. Ea a făcut aceste declaraţii într-o vizită foarte mediatizată, în Angola, unde s-a întâlnit cu câteva dintre zecile de mii de victime inocente ale minelor.

Ministrul consevator al Apărării din acea vreme, Earl Howe, a afirmat că era neinformată în legătură cu acest subiect. Campania prinţesei împotriva minelor antipersonal şi planul de a dezvălui secrete despre comerţul cu armament, în opinia avocatului, “nu au fost fără legătură” cu accidentul de maşină în care prinţesa Diana şi iubitul ei , Dodi al-Fayed, au murit, la Paris, la 31 august 1997. “Un martor care o cunoştea bine” a spus că prinţesa avea un “jurnal de dezvăluiri”, iar o cutie de documente, care lipsea, ar putea conţine informaţii “cruciale”, a declarat avocatul.

El l-a reprezentat pe tatăl lui Dodi al-Fayed, Mohamed al-Fayed, în cadrul unei investigaţii asupra morţii cuplului.

 

 

Sursa: Daily Express

What Next?

Related Articles