Primarii din Romania mai au fonduri de salarii pentru o luna

Multe primării de pe teritoriul României mai au fonduri de salarii pentru cel mult o lună. Mai mult decât atât, peste 1000 de primării de comune ar putea rămâne fără bani de salarii în luna septembrie. Apecierea aparţine vicepreşedintelui PSD Liviu Dragnea, aflat joi, 13 august, la o întâlnire a autorităţilor locale cu Ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, la Buşteni.


Întâlnirea are ca temă stabilirea standardelor de cost în administraţia locală, astfel încât acestea să fie incluse în proiectul bugetului de stat pe anul 2010.

Potrivit lui Liviu Dragnea, trebuie aduse modificări la legea finanţelor locale, astfel încât primăriile din zonele rurale să poată primi şi gestiona mai mulţi bani.

“La ora actuală, bugetele primăriilor sunt ca o salată de beouf”, a spus Dragnea.

El a atras atenţia asupra faptului că “există o discrepanţă între bugetele şi cheltuielile la nivel central şi cele la nivel local, în condiţiile în care, dintr-un milion de funcţionari publici din România, de exemplu, în administraţia locală, în aparatul propriu, lucrează numai 70.000 de funcţionari, în 3200 de primării”.

 

 

Sursa: Antena3

What Next?

Related Articles