Prima platformă online de dezbateri interconectată la Parlamentul european

sigla Centrului pentru Jurnalism Independent

Într-un comunicat transmis de Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) se anunţă că HotNews.ro, în parteneriat CJI, a lansat proiectul Parlamentor.ro, care îşi propune să implice publicul românesc în dezbaterile pe teme economice de la Parlamentului European (PE), conectându-l astfel la agenda economică a PE.

Destinat în egală măsură utilizatorilor de internet din ţară, precum şi comunităţilor româneşti din străinătate, Parlamentor.ro îşi propune să devină o platformă pentru dezbateri relevante pe teme de maximă actualitate la Parlamentul European, în special din domeniul economic şi social, dând astfel cetăţenilor ocazia de a interacţiona direct cu aleşii care îi reprezintă la Bruxelles şi Strasbourg.

Prin interactivitatea crescută, proiectul urmăreşte să facă auzită vocea cetăţenilor direct în forurile în care se ia decizia. Dezbaterile se vor concentra asupra tematicilor economice, iar intervievaîii vor fi aleşi din rândul membrilor PE care compun comisiiile competente ale Parlamentului European (PE), cu accent pe comisia a carei activitate centrală o reprezintă soluţiile la criza economică (Special Committee on the Financial, Economic and Social Crisis).

Platforma va include conţinut video şi audio interactiv (articole, interviuri, dezbateri şi sesiuni de pregătire online, etc), contribuind astfel la o mai buna înţelegere a activităţii Parlamentului European. Cele mai multe materiale se vor baza pe întâlnirile virtuale, facilitate între membrii PE şi cititori, prin intermediul platformei online, cu scopul de a aprofunda temele abordate online şi de identifica soluţii la problemele dezbătute. Dezbaterile online vor fi completate de patru dezbateri offline.

Patru dintre cei mai activi membri ai comunităţii parlamentor.ro vor participa la o excursie de studii la sediul PE de la Bruxelles unde, pe parcursul a două zile, se vor întâlni cu membri ai Parlamentului şi se vor familiariza cu structura şi activitatea comisiilor acestui for european.

Programul – derulat în perioada martie 2011 – februarie 2012 – este co-finanţat de Parlamentul European.

sursa: Centrul pentru Jurnalism Independent

What Next?

Related Articles