“Prima Casă” va continua şi în 2011

Premierul Emil Boc,a anunţat că programul “Prima Casă” va continua şi în acest an în limita unui plafon de garanţii de 200 milioane euro, care va fi suplimentat la momentul epuizării.

Decizia va fi luată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

Prin a doua etapă a programului “Prima Casă”, lansată la începutul anului 2010, statul a garantat creditele pentru cumpărarea unei locuinţe în limita a 60.000 euro, pentru imobile vechi ori deja începute, şi 70.000 euro, pentru locuinţe cu lucrări încă neîncepute, iar cumpărătorii organizaţi în asociaţii au beneficiat de o garanţie de câte 75.000 euro, tot pentru case noi.

În luna noiembrie 2010, secretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Bogdan Drăgoi a declarat că ministerul vrea să continue programul “Prima Casă”, în care băncile să aibă un rol mai important, dar a adăugat că nu ştie încă dacă va fi sub forma actuală sau va fi realizată o altă variantă a programului.

Începând cu 2011 nu s-au mai putut procesa dosare pentru că nu mai există bază legală – ordonanţa a expirat la 31 decembrie 2010, preluarea dosarelor urmând să fie reluată din momentul în care Executivul aprobă un nou act normativ care să reglementeze programul guvernamental.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles