Preţul aurului ar putea creşte cu 30%

Pretul aurului ar putea creste in 2011 foto bloombiz.ro

Directorul general pentru tranzacţii cu mărfuri la Deutsche Bank, Hal Lehr, a declarat că preţul aurului ar putea creşte cu 30% până în ianuarie, la 2.000 de dolari uncia, în condiţiile în care investitorii vor să se protejeze de incertitudinile economice.

Preţul aurului a atins un nivel record la începutul lunii mai.

Investitori precum George Soros şi John Paulson au investit în aur, pentru a profita de creşterea preţului din ultimul an, determinată de criza datoriilor suverane din Europa, problemele economice din Statele Unite şi tulburările sociale din Orientul Mijlociu.

Cotaţia aurului a scăzut cu 1,6% pe 4 mai, după ce Wall Street Journal a relatat că Soros Fund Management a vândut active de aur.

Compania de investiţii al lui Soros deţinea la sfârşitul lui 2010 acţiuni la SPDR Gold Trust, cel mai mare fond de plasamente în aur, şi la iShares Gold Trust, potrivit datelor Comisiei americane pentru bursă şi valori mobiliare (SEC).

Cotaţia aurului a crescut marţi, la New York, pentru a treia zi consecutiv, din cauza temerilor legate de criza datoriilor suverane din Europa.

La ora 9:42 a.m., preţul aurului cu livrare în iunie era tranzacţionat la New York în creştere cu şase dolari, respectiv 0,4%, la 1.509,2 dolari uncia.

sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles