Preşedintele Partidului Popular European: PPE susţine aderarea României şi Bulgariei la Schengen

sigla Partidului Popular European. foto vestul.ro

Prezent la Bucureşti, preşedintele Partidului Popular European (PPE), belgianul Wilfried Martens, a declarat într-o întrevedere cu premierul Emil Boc, că PPE “susţine deplin aderarea României şi Bulgariei la spaţiul Schengen”, potrivit AGERPRES.

“Susţinem pe deplin aderarea (n.r. României şi Bulgariei la Schengen). Ieri (n.r. 21 septembrie) a fost o întâlnire a miniştrilor de interne membri ai PPE; toţi de faţă au fost de acord că sunt cu aderarea. Îmi pare rău că ministrul olandez nu a fost prezent, se pare că a avut altceva în program o dezbatere parlamentară. Dar acum trebuie să convingem şi Consiliul JAI”, a spus Martens.

Premierul Boc i-a mulţumit liderului PPE pentru această susţinere şi pentru votul favorabil din Parlamentul European în favoarea aderării celor două ţări la Schengen.

“Chiar şi acum când suntem dezamăgiţi de decizia guvernului olandez, credem că pot fi găsite soluţii pentru a merge înainte”, a mai spus şeful Guvernului.

Boc i-a spus liderului PPE şi despre “votul de încredere” obţinut în urmă cu 2 zile în Parlament în privinţa înfiinţării Ministerului Afacerilor Europene, “o ocazie bună pentru a consolida majoritatea coaliţiei şi a susţine Guvernul”.

Wilfried Martens a menţionat că “PPE a făcut un mare pas înainte în privinţa reprezentării sale în România odată cu aderarea formaţiunii premierului Boc la această familie”.

Liderul popularilor a evidenţiat că s-a luat decizia de a organiza Congresul PPE din 2012 la Bucureşti, în septembrie sau octombrie.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles