Preşedintele Parlamentului maghiar: Ungaria sprijină interesul secuilor pentru autonomie

Laszlo Kover Preşedintele Parlamentului maghiar foto wikipedia

Prezent la Tirgu Mureş, pentru primirea distinctiei “Gabor Aron” din partea Consiliului National Secuiesc (CNS), Preşedintele Parlamentului Ungariei, Laszlo Kover, declarat că autonomia pe care o doresc cei 500.000 de secui este pe deplin justificată, fiind o cerinţă juridică, modernă şi pe deplin cuvenită şi “de aceea Ungaria sprijină interesul secuilor pentru autonomie”.

Laszlo Kover a adăugat că relaţia romano-ungară s-a îmbunătăţit după venirea la putere a FIDESZ.

Kover a mai precizat că legea şi autonomiile europene creează instituţii pentru ca toate comunităţile să îşi organizeze viaţa aşa cum doresc.

Pre,edintele Consiliului Na.ional Secuiesc, Izsak Balazs, a declarat că drapelul Ungariei, înălţat pe clădirea Palatului Culturii din Târgu Mureş cu ocazia evenimentului, trebuie să fluture pe clădirile oficiale nu doar la ocazii speciale, ci permanent.

Preşedinta Consiliului Judeţean Mureş, Lokodi Edita Emoke, şi-a exprimat speranţa că premiul primit de la CNS să-i dea lui Kover Laszlo imboldul necesar pentru a lupta şi pe mai departe pentru menţinerea unităţii maghiarilor din Ardeal.

sursa: HotNews

What Next?

Related Articles