Preşedintele Parlamentului European: “se va găsi soluţia de compromis pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen”

Preşedintele Parlamentului European, polonezul Jerzy Buzek, afirmă că “în următoarele luni se va găsi soluţia de compromis pentru aderarea României şi a Bulgariei la spaţiul Schengen”.

“Eu pot să-mi bazez opiniile pe cele ale colegilor mei din Parlamentul European. Iar ei cred că, dacă criteriile tehnice sunt îndeplinite, accesul în spaţiul Schengen nu trebuie legat de nicio altă reglementare europeană. Eu cred că lucrurile trebuie luate cu calm. Preşedinţia ungară este responsabilă acum cu această chestiune şi sunt convins că îşi va îndeplini foarte bine această sarcină. Pe de altă parte, daţi-mi voie să spun cu sinceritate: există prea multă nervozitate în jurul acestui subiect. Sunt 27 de state membre şi trebuie să înţelegem că se întâmplă adesea să avem puncte de vedere diferite. Sunt 27 de state membre, peste 700 de membri ai Parlamentului European, 27 de comisari. Pot fi opinii diferite, dar după discuţii se iau deciziile corecte. Nimeni nu trebuie blamat, pentru că fiecare vrea să rezolve problemele în moduri diferite”, a declarat Jerzy Buzek.

“Preşedinţia ungară trebuie să explice modul în care vor decurge lucrurile, Consiliul European trebuie să dea un răspuns clar în privinţa îndeplinirii condiţiilor tehnice şi, de asemenea, colegii mei din Parlamentul European sunt parte în decizie şi lucrăm pentru asta”, a mai spus preşedintele PE.

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles