Preşedintele Gazprom la Bucureşti – gazoductul South Stream în atenţie

Preşedintele grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a semnat pe 13 ocvtombrie, la Bucureşti, un Memorandum de intenţie privind analiza tehnico-economică în situaţia în care gazoductul South Stream ar traversa teritoriul României.
“În urma discuţiilor, am semnat un Memorandum de intenţie care prevede o analiză tehnico-economică ca South Stream să traverseze teritoriul României. Acest proiect se realizează, Gazprom a efectuat deja prospecţiunile în Marea Neagră şi a elaborat studiul de fezabilitate, a făcut studiul ţărilor de tranzit şi pregăteşte concluziile pentru studiul tehnico-economic pentru întregul proiect.

“Acum suntem în stadiul în care putem să ne gândim la optimizarea proiectului, lucru discutat cu colegii români. Construcţia va începe în 2013, iar primele livrări vor avea loc în 2015″, a declarat, miercuri, la Bucureşti, preşedintele grupului rus, Alexei Miller.

Miller a discutat miercuri, la Bucureşti, cu premierul Emil Boc despre proiectul South Stream de transport al gazelor naturale dezvoltat de compania rusă, după ce s-a întâlnit cu oficiali ai Ministerului Economiei.

Şeful Gazprom a precizat că principala temă a întâlnirilor de la Bucureşti a fost proiectul South Stream.

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles