Preşedintele CE, despre criza din UE

Zona euro este in criza. foto badpolitics.ro

Jose Manuel Barroso, preşedintele Comisiei Europene, este de părere ca “Europa trece prin cea mai grea criză financiară şi de încredere din 1954 pâna în prezent”. Afirmaţia a facut-o la ZiB2 – ORF, potrivit AP.

“Criza nu a trecut încă, dar ne aflăm într-o situaţie mai bună ca înainte”, a afirmat Jose Manuel Barroso. El a mai afirmat că “amânarea măsurilor de contracarare a crizei a fost o greşeală care a costat bani”.

Acum presiunea asupra statelor Uniunii Europene este şi mai mare şi trebuie implementate reforme structurale pentru îmbunătăţirea concurenţei într-un ritm care nu cu mult timp în urmă ar fi fost considerat de neînchipuit”.

În ceea ce priveşte Grecia, Jose Manuel Barroso  consideră că “o ieşire din zona euro ar presupune costuri foarte mari şi ar putea provoca un efect de domino în zona euro”.
“Din acest motiv, Grecia, acum decisă să ia calea reformelor, trebuie susţinută. Ar fi inadecvat să discutăm acum despre un al treilea pachet de salvare acordat Greciei”, a spus în încheiere Barosso.

 

Sursa: AGERPRES

What Next?

Related Articles