Preşedinta Croaţiei şi Ban Ki-moon – discuţii pe tema crizei refugiaţilor

refugiati sirieni. foto rfiPreşedinta Croaţiei, Kolinda Grabar-Kitarovic, a discutat pe tema crizei migraţiei cu Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, potrivit agenţiei Hina, citată de AGERPRES.
Preşedinta Grabar-Kitarovic i-a transmis secretarului general al ONU că actuala criză cauzată de fluxul uriaş de migranţi nu este numai o “problemă a Croaţiei, ci este o problemă europeană şi globală, care trebuie soluţionată în primul rând prin abordarea cauzelor acesteia”.

Şefa de stat croată urmează să efectueze o vizită oficială la New York pentru a participa la lucrările Adunării Generale a ONU şi la mai multe summituri, inclusiv la reuniuni pe tema dezvoltării şi securităţii.

Ea a precizat că va aduce în dezbatere cu această ocazie posibile răspunsuri la nivel european şi global la criza migraţiei.

Croaţia se aşteaptă ca aproximativ 40.000 de migranţi să sosească pe teritoriul său în următoarele două zile. Ministerul de Interne de la Zagreb a anunţat sâmbătă că circa 21.000 de migranţi au intrat în Croaţia de miercuri şi aproximativ 3.000 au părăsit ţara sâmbătă.

AGERPRES

What Next?

Related Articles