Presa se modernizeaza: ziarul electronic de plastic

Pentru a face fata concurentei tot mai acerbe a ziarelor online, presa scrisa poate beneficia in curand de un format intermediar de ziar. Acesta este de plastic, are forma unui ziar clasic dar beneficiaza de flux informativ online prin conexiune wireless.


Inventia a fost lansata de Compania americana Plastic Logic care a prezentat de curand in San Diego produsul.

Dispozitivul va fi produs in Germania si va putea fi gasit pe rafturile magazinelor incepand cu 2009.

Dimensiunile sale sunt identice cu ale unui ziar tiparit. Grosimea este mult redusa fata de cea a unui ecran obisnuit deoarece s-a renuntat la tehnologia bazata pe plasma, ea fiind inlocuita cu tranzistori inserati pe o suprafata flexibila de plastic. Tranzistorii acestia sunt mai usori, mai rezistenti si au un cost mai mic de productie decat sistemul bazat pe silicon.

Dispozitivul utilizeaza tehnologia E-Ink, identica cu cea folosita de Sony si Amazon. Se pot inmagazina zeci de carti, documente de serviciu, reviste sau ziare in diferite formate. De asemenea, ecranul permite adnotarea textului.

Noua inventie spera sa castige interesul editorilor de ziare, reviste sau carti, intersati sa micsoreze costurile de productie asociate cu printarea si distribuirea publicatiilor.

sursa: BankNews.ro

What Next?

Recent Articles