Premierul Ucrainei va participa la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU

Consiliul de Securitate al ONU foto UN.org

Consiliul de Securitate al ONU foto UN.org

Actualul premier al Ucrainei, Arseni Iaţeniuk, a declarat că va participa la reuniunea din data de 13 martie a Consiliului de Securitate al ONU. Reuniunea va fi consacrată situaţiei din Ucraina iar cu această ocazie premierul ucrainian va avea o intervenţie în faţa acestui organism al Naţiunilor Unite, informează Interfax, citată de AGERPRES.

“Joi, voi lua cuvântul la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU în cadrul căreia va fi discutată situaţia din Ucraina”, a declarat Arseni Iaţeniuk într-o conferinţă de presă la Kiev.

El a apreciat că “există toate şansele pentru reglementarea pe cale paşnică a crizei ucrainene, subliniind că situaţia din Ucraina nu este un conflict bilateral între Kiev şi Moscova”.

“Politica Rusiei urmăreşte să submineze bazele securităţii globale şi revizuirea rezultatelor celui de-al doilea război mondial”, a afirmat premierul ucrainean. În context, el a dat asigurări că Ucraina va acţiona, prin toate mijloacele, pentru păstrarea integrităţii sale teritoriale.
Prezenţa premierului ucrainean în Consiliul de Securitate al ONU va fi prilejuită de vizita pe care o va efectua în următoarele zile în SUA.

Washingtonul a anunţat faptul că Arseni Iaţeniuk se va afla miercuri, 12 martie, la Casa Albă, la invitaţia preşedintelui Barack Obama, care doreşte să-şi arate astfel sprijinul faţă de noul guvern de la Kiev.

Sursa: AGERPRES, Interfax

What Next?

Related Articles