Premierul sloven, Borut Pahor – model pentru Boc

Premierul sloven, Borut Pahor, ar putea fi luat drept “model” de Boc. De ce? Pentru simplul fapt că acesta îşi plăteşte singur cheltuielile de reprezentare în calitatea ce o are: de premier. Aceasta, deoarece se ţine de angajamentul pe care şi l-a luat în 2009, când Guvernul a adoptat măsuri de austeritate ca răspuns la criza economică.

 

Deşi are un salariu bunicel, premierul sloven a afirmat vineri că “salariul abia îi ajunge de la o lună la alta şi că este nevoit să apeleze la economiile sale”, potrivit AFP, preluat de Antena3.

“Eu sunt şeful Guvernului. Salariul meu lunar este de 3.002 euro. Nu pot trăi (o lună) doar cu salariul meu”, a declarat Pahor în faţa unui grup de studenţi, care au rămas uimiţi, în cadrul unei reuniuni la Ljubljana.

Pahor s-a întâlnit cu reprezentanţi ai studenţilor pentru a vorbi despre un proiect de lege controversat menit să reducă numărul de ore în care un student poate lucra în afara studiilor.

Aproximativ 30 de studenţi au fost arestaţi în luna mai, în urma unor incidente la o manifestaţie împotriva acestei legi. În cursul acelei manifestaţii geamurile Parlamentului au fost sparte.

Salariul mediu net în Slovenia era în luna martie de 967 de euro, iar salariul minim era de 562 de euro.

 

Sursa: Antena3

What Next?

Related Articles