Premierul britanic nemultumit de prestatia sefei diplomaţiei europene

Conform unor surse citate de Daily Mail, Premierul britanic Gordon Brown a criticat-o dur pe baroneasa (britanică) Catherine Ashton, şefa diplomaţiei europene, într-o conversaţie telefonică în cursul căreia a înjurat mult.

Detaliile privind ultima izbucnire a lui Brown a generat speculaţii că Ashton, în vârstă de 53 de ani, pierde atât încrederea Guvernului său, cât şi pe cea a Bruxelles-ului. Potrivit unei surse, Brown a acuzat-o că “dezamăgeşte Marea Britanie”.

Dezvăluirile intervin pe fondul criticilor privind modul în care laburista îşi exercită funcţia de Înalt reprezentant UE pentru afaceri externe. Ashton a fost numită în acest post prestigios cu susţinerea lui Brown.

Atacurile ar fi fost lansate iniţial de aliaţii ministrului de externe Peter Mandelson, nemulţumit că nu a primit el funcţia de şef al diplomaţiei europene, care au spus că Ashton este “prea plicticoasă şi prea ştearsă” pentru a reuşi. Campania s-a extins şi la Bruxelles, unde oficialii europeni şoptesc că baroneasa a devenit “mediocra pe care toată lumea o urăşte”.

Criticile la adresa ei au ieşit la lumină după ce Ashton nu a mers în Haiti după cutremur. Astfel, lumina reflectoarelor a fost captată de secretarul de stat american Hillary Clinton, care a vizitat insula la scurt timp după seism. Britanica a contraatacat, spunând că refuză să ia parte la “turismul de dezastru”.

Potrivit unor informaţii, Ashton îşi neglijează îndatoririle şi pentru că se întoarce în Marea Britanie în majoritatea weekendurilor, pentru a sta cu familia sa, dar şi pentru că refuză să mai răspundă la telefon după ora 20.00.

sursa: The Daily Mail

What Next?

Related Articles