Prejudiciu de peste 4 milioane de euro la Posta Romana

Trei persoane din fosta conducere a Poştei Române, respectiv Dan Mihai Toader, Emonoil Lepădatu şi Andrei Marinescu, au fost trimise în judecată de DNA. Motivul: încheierea a 6 poliţe de asigurare pentru angajaţii Poştei, prin care s-a creat un prejudiciu de peste 4 milioane de euro.


Potrivit unui comunicat al DNA, Dan Mihai Toader, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al Companiei Naţionale Poşta Română S.A (C.N.P.R.), este acuzat de “abuz în serviciu contra intereselor publice”, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată.

Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv al C.N.P.R. S.A., va fi trimis în judecată pentru aceeaşi infracţiune.

Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de dezvoltare strategică a C.N.P.R. S.A., este acuzat de “abuz în serviciu contra intereselor publice, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată”.

Totodată, în acelaşi dosar, Neculai Pintilie, administrator la S.C. CONTINENTAL ASIG S.A.,  a fost trimis de asemenea în judecată, fiind acuzat de “complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice”, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată; spălare de bani; evaziune fiscală.

 

 

Sursa: NewsIn

What Next?

Related Articles