Preşedintele PC crede ca ministerul Economiei fraudează fondurile europene

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a înaintat o declaraţie de presă, citată de Amos news. În declaraţia de presă Constantin afirmă că “noul sistem de înregistrare on-line a proiectelor participante permite fraudarea fondurilor europene. Astfel, pe data de 6 septembrie, la ora 9.00, când a demarat aplicaţia informatică pe site-ul Organismului Intermediar pentru IMM pentru participanţii la POS CCE, Axa Prioritară 1, deja erau înregistrate 8 proiecte”, a declarat Daniel Constantin.

 

“Atragem atenţia că pentru înscrierea datelor pe aplicaţia informatică trebuie completate 20 de câmpuri, ceea ce, chiar în condiţiile unei performanţe ieşite din comun, tot necesită 3 minute. Viteza suspectă a depunerii proiectelor on-line a continuat cu încă 10 proiecte depuse în prima secundă de după ora 9.00, cu alte 9 proiecte depuse în a doua secundă de după ora 9.00 şi aşa mai departe, în total fiind depuse 67 de proiecte în primele 10 secunde şi 165 de proiecte în primul minut al orei 9.00, data la care era accesibilă aplicaţia”.

Suspiciunile nu se opresc aici. Firma Goodwill Consulting, cu acţionariat maghiar, a reuşit să înscrie 7 proiecte din primele 10.

Atragem atenţia noului ministru al Economiei să nu continue practicile antecesorului său, Adriean Videanu, şi să verifice neregulile sesizate de noi. Am adresat în acest sens o scrisoare atât ministrului Ion Ariton pentru a solicita un control al Organismului Intermediar pentru IMM, cât şi Comisiei Economice, Industrii şi Servicii a Senatului, căreia îi solicităm demararea unei anchete în această situaţie. De asemenea, am adresat o sesizare şi Autorităţii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale din cadrul Ministerului Finanţelor Publice pentru a verifica corectitudinea sistemului de înregistrare on-line a proiectelor”, afirmă în finalul declaraţiei sale, preşedintele PC, Daniel Constantin.

 

Sursa: AmosNews

 

 

What Next?

Related Articles