POSDRU cel mai mare angajator din Romania

Potrivit Ziarul Financiar, POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Uma­ne), programul UE pentru resurse umane, este cel mai mare nou angajator din România. El are aproximativ 20.000 de oameni care predau şi plăteşte 500 de milioane de euro pentru salarii.

Principala formă de activitate sunt cursurile gratuite, plătite din bani europeni. În acest moment în ţară sunt aproximativ 15.000 – 30.000 de şomeri, femei, tineri absolvenţi de facultate sau doctoranzi, care merg în fiecare zi la cursuri gratuite, finanţate din fonduri europene, pentru a-şi îmbunătăţi sau pentru a-şi certifica anumite competenţe.

Cursurile sunt finanţate din fondurile europene prin programul POSDRU care a atras până acum cei mai mulţi bani de la UE şi pentru care a fost cea mai dură competiţie.

Programul de finanţare din fondurile UE pentru resurse umane este un gigant furnizor de training, cu o cifră de afaceri de 4,25 mld. euro (aceasta fiind valoarea întreagă a programului până în 2013), cu peste 20.000 de angajaţi (traineri) care derulează 2.000 de programe de training. Programul are o arie largă de “clienţi” – de la şomeri, femei, persoane cu dizabilităţi, până la bancheri de top care sunt dispuşi să urmeze cursuri de leadership sau de studiu comportamental.

Cele 2.000 de programe de training contractate sunt dintre cele mai diverse: de la consiliere în carieră, traininguri pentru dezvoltarea competenţelor antreprenoriale, pentru instruirea femeilor din mediul rural, cu valori de la 10.000 de euro până la 5 milioane de euro.

Programele au fost propuse de firme, ONG-uri, fundaţii şi chiar instituţii de stat.

Un trainer poate câştiga până la 3.300 de euro net pe lună într-un astfel de program cu un contract de cel puţin patru ore pe zi.

În 2008, 2009 şi 2010 s-au făcut plăţi de 485 milioane de euro pentru aceste proiecte. Banii merg pe salariile trainerilor, pe suport de cursuri, computere, mobilier şi închirieri de săli. Pentru 2011 sunt preconizate plăţi de 800 milioane – 1 miliard de euro, din care cel puţin jumătate sunt pentru salariile trainerilor.

Cel puţin 1,65 de milioane de persoane vor participa până în 2013 la programe de calificare şi recalificare pe bani europeni, iar alţi 20.000 – 30.000 de români care implementează astfel de proiecte vor primi salarii în valoare totală de până la 1,7 – 2 miliarde de euro, costurile salariale reprezentând până la 40-50% din valoarea unui proiect.

Plafoanele maxime pentru care pot lucra angajaţii care implementează proiecte finanţate din fondurile europene pentru resurse umane sunt de 250 de lei/oră pentru managerul de proiect, de 200 de lei/oră pentru experţii de tip A (cu o vechime mai mare de 5 ani), de 150 de lei/oră pentru experţii de tip B (cu vechime între 3 şi 5 ani) şi de 100 de lei/oră pentru experţii de tip C (sub 3 ani de experienţă), iar personalul administrativ poate câştiga câte 50 de lei/oră, acestea fiind sumele brute acordate, în general, pentru contracte pe perioadă determinată cu timp de lucru parţial, între două şi patru ore pe lună.

Până la finele anului trecut, cele 1.962 de firme, ONG-uri, fundaţii sau instituţii de stat care au depus şi au câştigat proiecte finanţate din fondurile europene pentru resurse umane au semnat contracte în valoare de 3,51 miliarde de euro, adică peste trei sferturi (82%) din suma totală acordată României de către Uniunea Europeană.

Astfel, din 2008 până la finele lunii decembrie a anului trecut, în buzunarele românilor care au lucrat în proiecte finanţate din fondurile pentru HR au intrat peste 485 de milioane de euro, aceasta fiind valoarea totală a prefinanţărilor şi a rambursărilor efectuate prin intermediul AMPOSDRU, autoritatea de management care gestionează aceste fonduri.

POSDRU (Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) a devenit astfel primul program de finanţare europeană (din cele şapte programe începute în 2007) care se apropie de final. În 2007, primul an în care a început programul, nu a avut loc nicio lansare de linii de finanţare, iar în 2008 şi în 2009 interesul nu era atât de mare, fie din cauza legislaţiei, fie din cauza lipsei de finanţare alternativă.

Însă în 2010 fenomenul a luat o amploare foarte mare, românii au găsit idei de proiecte, au învăţat să le scrie, au depus şi au câştigat contracte până când aproape că au epuizat fondurile europene.

În acest an, autoritatea de management care gestionează banii intenţionează să realoce 150 de milioane de euro de pe axa “Asistenţă tehnică” (care a primit finanţare pentru funcţionarea şi organizarea autorităţii de management), pentru că banii nu vor fi cheltuiţi din cauza legislaţiei din domeniul achiziţiilor publice. Banii vor fi redistribuiţi către o altă linie de

finanţare, destinată şomajului şi economiei sociale, pentru care a existat un interes mai mare în acest an.

sursa: Ziarul Financiar

What Next?

Related Articles