Portugalia – următoarea victima dupa Grecia?

Problemele pe care le are Grecia s-ar putea extinde şi în alte state din zona euro. “Portugalia ar putea fi următoarea victimă, a afirmat vicepremierul elen Theodoros Pangalos”, potivit presei portugheze preluate de MEDIAFAX.


Pangalos, a acuzat anterior Germania că “nu a acordat despăgubiri adecvate pentru distrugerile din cel de-Al Doilea Război Mondial”. Totodaă el a a declarat că “abordarea oficialilor germani faţă de situaţia Greciei a fost una rasială, bazată pe ideea că grecii nu muncesc suficient”.

Într-un interviu acordat publicaţiei Jornal de Negocios, oficialul elen a cerut Portugaliei să nu rămână indiferentă în privinţa unui ajutor european pentru ţările membre confruntate cu dificultăţi.

“Voi sunteţi următoarea victimă. Sper să nu se întâmple, să învingă solidaritatea şi să găsim o rezolvare a situaţiei creşterii costurilor de finanţare. Dar dacă acest lucru nu se întâmplă, următoarea victimă va fi probabil Portugalia”, a spus el.

Întrebat dacă se va extinde criza în alte state din zona euro, Pangalos a răspuns: “Da”.

Creşterile economice reduse ale ultimilor ani, competitivitatea scăzută şi deficitul bugetar de 9,4% din PIB în 2009 situează Portugalia în centrul atenţiei pieţelor financiare îngrijorate de posibilitatea ca state din zona euro să intre în incapacitate de plată”.

 

 

Sursa: MEDIAFAX

What Next?

Related Articles