Ponta consideră benefică crearea unei poliţii europene de frontieră

Spatiul Schengen foto europa.eu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că ar fi bine în demersul României de aderare la spaţiul Schengen ca autorităţile de la Bucureşti să ceară o poliţie europeană la frontieră.

Co-preşedintele USL propune ca la graniţele României să existe “funcţionari olandezi, danezi, francezi sau englezi”, pentru a rezolva problema încrederii.

“Intrarea în Spaţiul Schengen nu este doar o inventariere, câte computere, maşini, camere de luat vederi ai, ci în primul rând este o problemă de încredere faţă de personalul care deserveşte aceste mijloace tehnice. Dacă cei din Europa nu au încredere în vameşii noştri, în poliţia noastră de frontieră, putem să cumpărăm oricâte camere de luat vederi sau computere. Trebuie să înţelegem apoi că lupta împotriva corupţiei în aceste două domenii a început foarte spectaculos în februarie, cu sute de vameşi şi de poliţişti şi s-a oprit când a ajuns la nivelurile superioare, la Sorin Blejnar, la oamenii numiţi politic, şefii de vămi şi ceilalţi”, a declarat Ponta într-un interviu acordat pentru RFI.

Sursa: RFI

What Next?

Related Articles